El disseny i la crisi

En els moments difícils és necessari replantejar-se les coses. Si hem arribat a la situació de crisi econòmica mundial, serà que hi ha unes causes, quelcom que no funciona, que l’estructura s’ha de canviar.

Per tant, no serveix per res lamentar-se i mirar al passat. Hem de saber aprofitar les eines que tenim disponibles, o inventar-n’he de noves si és fa falta, per construir un futur millor.

Per aquest motiu hem de deixar de pensar en la crisi lligada a un grapat de conceptes negatius i, des d’una nova perspectiva, relacionar-la amb les oportunitats que se’ns obren en l’escenari global del moment.

I per què no aprofitar-la des del disseny? Un dels apartats dins la empresa que sovint encara no rep les atencions o les confiances suficients. És l’hora de demostrar com el disseny de qualitat comporta uns beneficis demostrables, no només qualitativament sinó quantitativament.

Dins l’estructura de mercat, hi ha diferents factors que fan que un producte es vengui o no: la qualitat, el disseny, el preu, l’eficàcia, la innovació… Si s’ha de llençar al mercat un producte s’ha de tenir present la multitud de factors que intervenen.

Tot i així, el disseny és un dels elements en què es tendeix a reduir les inversions, però a la vegada a exigir qualitat a menys preu. Ja que, moltes marques encara no són conscients que un bon disseny pots incrementar les vendes en un món amb productes competitius. S’ha de tenir present l’austeritat i la sostenibilitat, que s’han convertit en factors que condicionen tots els productes i els serveis.

Per concloure, cal destacar que el disseny és clau en l’elecció del producte a comprar, dins el gran ventall que ens ofereix aquest mercat global.  Així doncs, podem aconseguir que la nostra disciplina jugui un paper clau en l’economia.

Maria Pié 

Anuncis

2 thoughts on “El disseny i la crisi

  1. Es un problema que existe y aunque se halla progresado sigue habiendo el típico comentario de “Eso lo hace mi sobrina que dibuja bien”. Se desconoce la profesión de diseñador aunque ahora sea un grado, que en teoría se reconoce como otro oficio con carrera.
    Veo que en España va a costar que se entienda este concepto y más cuando las empresas no tienen dinero.

    Jess Castaño

  2. Lo que me da más rabia de este tema es que con la excusa de la crisis y con la intención de ahorrar dinero el diseño gráfico se está prostituyendo al postor más bajo. Así es como personas ajenas a la profesión están haciendo las funciones del diseñador. Y no hablo por hablar, porque el ejemplo lo tengo en casa. Mi hermana, periodista de profesión y trabajando actualmente en una agencia de comunicación se ve obligada a sustituir al diseñador gráfico porque la empresa considera que es muy caro. La solución, pagar al trabajador (mi hermana) un cursillo express de illustrator para que pueda salir del paso. ¡Olé! si fuese tan fácil ninguno de nosotros estaría pagando por 4 años de carrera.
    María Marco_ Gm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: