Disseny

El disseny és una paraula molt difusa. No té uns límits marcats. Podem classificar el disseny en diferents variants, de fet, necessitem fer-ho. Però realment aquestes variants es trepitgen. Pots fer una web o un banner, sent dissenyador gràfic o audiovisual. De la mateixa manera passa quan un il·lustrador col·labora en una col·lecció de moda. Hi ha mil casos.

La paraula disseny té una definició per defecte:

 

Disseny: 

m 1 Representació gràfica i càlcul de les dimensions d’un objecte a fi de definir-lo unívocament i fer-ne possible la construcció.

2 Activitat encaminada a aconseguir la producció en sèrie d’objectes útils i bells.

3 disseny curricular ENSENY Organització dels objectius, el contingut, els mètodes educatius i les estructures d’ensenyament i aprenentatge que constitueixen el currículum escolar.

4 disseny gràfic Grafisme.

 

Definició del Diccionari de la Llengua Catalana

 

Però aquesta definició no toca ni la superfície del mot. Què és el disseny? un procés o una actitud. On acaba i on comença? La paraula disseny no és sinònim de bonic, de elegant… és sinònim de idea, concepte i formalització. Una formalització lletja és tan o més vàlida que una de bonica.

La societat no té una visió clara del disseny, però això no és un problema. Jo no sé com treballa un controlador aeri o quina és la seva forma de treballar, però no és important, lo realment important és que faci la feina, i així, que tot funcioni correctament.

Com entenen el disseny no és important, lo realment important és com l’entens tu.Nosaltres som els responsables de definir el disseny. La opinió aliena sol és soroll. Per educar la societat primer tens que educar-te tu.

Albert Lozano

Anuncis
Etiquetat , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: