PREJUDICIS

PREJUDICI: “Un prejudici és una creença o valoració que es fa de forma precipitada i sense base de certesa i que influeix i condiciona el punt de vista.”

En el mòn en què vivim lamentablement ens trobem rodejats de prejudicis, m’atreveixo a dir inclús que constantment estem sotmesos a ells.

Sóc conscient que, jo mateixa he jutjat a algú abans de coneixe’l ja perquè no he trobat adequada la seva forma de vestir o perquè m’ha semblat prepotent la forma de parlar que té. Només per aquest simple fet s’ha creat un rebuig sense cap tipus de fonament sobre aquella persona.

I qui no et diu que aquest individu pot aportar-te coses que et siguin d’interès? Pot ser compartiu aficions… Pot ser que amb aquesta persona comparteixis moltes més coses que amb un altre que ja tinguis al teu voltant i no te n’aporti cap del teu interès.

Qui et diu que aquesta persona que has vist per primer cop i t’ha causat una mala impressió per qualsevol aspecte, no pot ser en un futur el teu millor amic? El teu company de pis, el teu futur marit…

Per què hem de discriminar a algú que ens sembla peculiar o diferent del que nosaltres considerem que és normal? I remarco considerem perquè és evident que no hi ha res estipulat com a normal i peculiar, sinó que un mateix fa les seves valoracions basant-se vés a saber en què per decidir que aquella persona és fora de la normalitat i no mereix el mateix tracte que qualsevol altre.

És per això que després d’haver-ho experimentat personalment, us convido a donar oportunitats de conèixer aquelles persones que pot ser en un primer cop de vista rebutjaríeu, però creieu-me que us sorprendre-ho descobrint que compartiu molt més del que penseu.

I si, per el contrari, no és així, i no teniu res en comú, almenys no quedarà aquest típic dubte de: I que hagués passat si…?

Tothom es mereix l’oportunitat, no creieu?

Patrícia Venteo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: