Els tatuatges

HOLD FAST

M’agradaría parlar sobre els tatuatges i l’efecte que tenen sobre la nostra societat. Es diu que els mariners, juntament amb els pescadors, tenen un llarg historial dins el món del tatuatge. De fet, hi ha gent que afirma que aquests són els precursors de popularitzar i introduir l’art del tattoo en aquests temps moderns. No obstant , el que és ben segur és que els mariners van començar a visitar els pobles que habitaven les costes del Pacífic Sud i es van quedar impresionats amb l’art corporal dels natius. Parlar del tatuatje és parlar de tabús, s’ha creat una espècie de connotacions negatives cap a la persona que porta tatuatges bastan despectiva, com diu Adolf Loos “aquella persona que porta tatuatges és un criminal o ho serà en un temps”.

Realment el que no tenim present però, és que la pell és l’òrgan més gran del cos, el que ens envolta i protegeix de l’exterior. Podríem dir que representa les nostres limitacions, el cos és finit. El fet d’imprimir-nos la pell amb determinats dibuixos, escrits o formes pot anar més enllà de la simple motivació estètica i avarca coses que escapen de la nostra pròpia voluntat com per exemple:

– Expresar, mitjançant un tatuatge, un missatge que no diem nosaltres.

– Resaltar alguna zona particular del nostre cos.

– Distinguir-nos dels nostres germans o amics quan sentim que la nostra individualitat no la tenen en comte.

– Es busca pertànyer a alguna tribu urbana o algun altre sector de la societat perquè d’alguna manera ens sentim excluits.

– També és un símbol de possessió, quan em tatúo el nom d’una altra persona, tot i que aquest fet amaga una certa por de perdre-la o una pèrdua en sí.

Tot i que penso que tot el simbolisme del tattoo es basa en 2 missatges clars: jo sóc així, o ami em falta això.

Crec que estem patint un canvi, una mena d’acceptació del tatuatje i de la persona que el porta, tot i que comportarà molt de temps en assolir-se aquesta acceptació al cent per cent. Apareixeràn els primers avis amb els braços tatuats, metges, advocats, polítics, com més gent els porti, més natural i desaparcebut serà el tatuatge.

ink!!

mARC_dOMÈNECH

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: